مشکل اینستاگرام | وقتی شما چیزی را در اینستاگرام پاک میکنید حتماً انتظار دارید که به کل پاک شود. اما پس از اینکه یک محقق امنیتی به نام ساگات پوکارل از اپ photo-sharing درخواست یک کپی از تصاویر و پیام های دایرکت را داشت، تمام دیتایی که یک سال پیش حذف کرده بود را دریافت کرد. این یعنی دیتای حذف شده هرگز به صورت کامل از سرورهای اینستاگرام پاک نشده اند.

مشکل اینستاگرام
مشکل اینستاگرام

 

مشکل اینستاگرام

اینستاگرام می‌گوید که این مورد به دلیل وجود یک باگ اتفاق افتاده بود که اکنون برطرف شده است. همچنین اینستاگرام به آقای پوکارل یک پاداش ۶ هزار دلاری بابت پیدا کردن این باگ داده است. بر اساس اعلام خبرگزاری TechCrunch، آقای پوکارل در اکتبر سال گذشته این باگ را کشف کرد و اینستاگرام در ماه جاری آن را برطرف کرد.

یکی از سخنگویان اینستاگرام در رابطه با این موضوع به خبرگزاری TechCrunch گفته است:

“این محقق امنیتی یک مشکل را گزارش کرده بود مبنی بر اینکه امکان دریافت کپی از دیتای پاک شده در اینستاگرام وجود دارد. ما این مشکل را برطرف کردیم و دیگر چنین گزارشاتی دریافت نکردیم. ما بابت این اطلاع رسانی از آقای پوکارل سپاسگزاریم.”

 

معلوم نیست که این مشکل تا چه حد گسترده بوده است و چند نفر متوجه آن شده اند، اما میدانیم که این مشکل قطعاً در بین کاربران شناخته شده بود. وقتی ما دیتا را از سرویس های آنلاین پاک می‌کنیم، مدتی طول می‌کشد که آن دیتا به طور کامل از سرورهای آن سایت پاک شوند. اینستاگرام می‌گوید که ۹۰ روز طول می‌کشد تا دیتا به طور کامل از سرورهای این پلتفرم پاک شود. لازم به ذکر است که محققان امنیتی پیش تر این مشکل را در سایر سرویس ها دیده بودند. برای مثال توییتر پیام های دایرکت کاربران را تا چند سال در سرورها نگه می‌داشت.

گفتنی است که اگر آقای پوکارل درخواست گرفتن کپی از دیتای قبلی خودش را نمی‌کرد، این مشکلِ اینستاگرام به هیچ وجه افشا نمی‌شد. اینستاگرام ابزار دانلود خود را در سال ۲۰۱۸ عرضه کرد تا از قوانین GPDR پیروی کرده باشد.

بیشتر بخوانید

 

قوانین GPDR حاکی از آن هستند که هر شهروند این حق را دارد که تا یک مدت مشخص به یک کپی از محتوای آنلاین خود دسترسی داشته باشد. همچنین به لطف این قوانین شما به راحتی می‌توانید بفهمید که آیا کمپانی ها دیتای شما را در همان زمانی که شما می‌خواهید پاک می‌کنند، یا آنها را همچنان نگه می‌دارند.

 

منبع: The Verge