واکسن برای کووید ۱۹ | توسعه دهنده ی روسیه ای واکسن کرونا گفته است که این واکسن فرد را تا دو سال در برابر ویروس مقاوم خواهد کرد. این در حالی است که یک کارشناس بیماری های واگیردار به نان آنتونی فوچی گفته است که به قابل اطمینان بودن این واکسن شک دارد. گفتنی است که آقای فوچی آمریکایی است.

واکسن برای کووید 19
واکسن برای کووید ۱۹

 

واکسن برای کووید ۱۹

آقای الکساندر گینتسبرگ، مدیر مرکز میکروبیولوژی و اپیدمیولوژی در وزارت سلامت روسیه، در این خصوص در تلویزیون روسیه گفت:

“دوره ی تأثیرگذاری واکسن نه برای مدت کوتاه (۶ ماه یا یک سال)، بلکه حداقل تا دو سال ادامه خواهد داشت.”

 

آقای گینتسبرگ این صحبت را مطرح کرد ولی ما هنوز نمیدانیم که تا چه حد در برابر کروناویروس مصون هستیم. از آنجایی که کروناویروس از اواخر سال ۲۰۱۹ شیوع پیدا کرد، در حال حاضر غیر ممکن است که بفهمیم یک فرد تا چه مدتی در برابر بیماری مقاوم خواهد بود.

ولادیمیر پوتین در روز سه شنبه اعلام کرد که روسیه اولین کشوری است که توانسته است یک واکسن مؤثر برای کروناویروس تولید کند. این واکسن به مدت ۲ ماه بر روی انسان ها تست شد و فاز سوم آزمایشِ آن همین هفته ی پیش شروع شد.

این در حالی است که ایالات متحده که میلیاردها دلار برای افزایش سرعت تحقیق و توسعه در راستای تولید واکسن کووید ۱۹ خرج کرده بود، انتظار دارد واکسن را تا اواخر سال جاری و یا اوایل سال ۲۰۲۱ آماده کند.

با اینکه دانشمندان در سرتاسر جهان تلاش می‌کنند تا واکسن های جدیدی برای این ویروس بسازند، روسیه کاملاً از واکسن جدید خود مطمئن است و آن را Sputnik-V نامگذاری کرده است.

البته مرکز میکروبیولوژی و اپیدمیولوژی در روسیه هیچ اطلاعات دقیق تری را از این واکسن ارائه نکرده است و این باعث شده است که محققان و کارشناسان مورد انتقاد قرار بگیرند. وزیر بهداشت روسیه، آقای میکائیل موراشکو گفته است که دیتا برای تحقیقات بیشتر به زودی (احتمالاً در روز دوشنبه) منتشر خواهد شد.

آقای فوچی گفته است که امیدوار است واکسن روسیه قابل اطمینان و تأثیرگذار باشد، اما در ادامه گفت:

“من واقعاً شک دارم که آنها توانسته باشند چنین کاری را انجام دهند. ما بیشتر از ۵۰۰ نوع واکسن داریم. بنابراین اگر می‌خواستیم به مردم آسیب بزنیم یا یک واکسن بی کاربرد ارائه دهیم، در همین هفته این کار را می‌کردیم. اما این کار به هیچ وجه اصولی نیست.”

 

شایان ذکر است که فوچی در مصاحبه های قبلی نیز همین صحبت ها را مطرح کرده بود.

آقای فرانسیس بالوکس، پروفسور سیستم های بیولوژی در دانشگاه لندن، در این خصوص گفته است که روسیه کاملاً بی ملاحظه و احمقانه رفتار میکند. آقای بالوکس در توییتر گفت:

“واکسیناسیون جمعی با استفاده از واکسنی که به خوبی تست نشده است به شدت غیر اخلاقی است. مشکلات ناشی از کمپین واکسیناسیون روسیه نه تنها شامل اختلال در سلامت مردم خواهند شد، بلکه مردم دیگر به واکسن های تأثیرگذار نیز اعتماد نخواهند کرد.”

 

بیشتر بخوانید

 

واکسن برای کووید 19
واکسن برای کووید ۱۹

آقای جاناتان بال، پروفسور ویروس شناسی در دانشگاه ناتینگهام، در روز سه شنبه در این خصوص گفت:

“تنها راه برای پِی بردن به امن و مؤثر بودن یک واکسن این است که فاز سوم تست را در مقیاس بزرگ و با دقت بسیار بالا به پایان برسانیم. اطلاعات در رابطه با واکسن روسیه بسیار کم است، اما گفته می‌شود که این واکسن تست های اولیه را پشت سر گذاشته است، پس بنابراین امن بودن آن ثابت شده است.اما هنوز مؤثر بودن آن در هاله ای از ابهام است بنابراین من فکر میکنم که در حال حاضر عرضه ی این واکسن چندان معقول نیست.”

 

منبع: Newsweek