فکت جالب درباره ی اپل | در تاریخ ۱۲ آوریل ۱۹۷۶، سومین هم بنیان گذار اپل به نام ران وِین (Ron Wayne)، سهام خود از اپل را تنها به ارزش ۸۰۰ دلار فروخت.

فکت جالب درباره ی اپل

فکت جالب درباره ی اپل

 

وِین که ۱۰ درصد از سهام اپل را در اختیار داشت، به دلیل نگرانی بابت اینکه زمان و انرژی کافی برای سرمایه گذاری در اپل را نداشت سهام خود را به ارزش ناچیز فروخت. البته مدتی بعد او یک دریافتی ۱,۵۰۰ دلاری هم داشت تا معامله به طور کامل بسته شود. پس از اینکه این معامله انجام شد، وِین یک سرمایه گذاری میلیارد دلاری را از دست داد.

وِین در طی یک مصاحبه با Cult of Mac درباره ی همکارانش یعنی استیو جایز و استیو وازنیک گفت: ” من ۴۰ ساله بودم و این بچه ها تازه در دهه ی سوم زندگی خود بودند. من انرژی کافی برای حضور و سرمایه گذاری در اپل را نداشتم. اگر در اپل می‌ماندم، احتمالاً به ثروتمند ترین آدم در قبرستان تبدیل می‌شدم.”

 

ران وِین اولین لوگوی اپل را طراحی کرد

 

لازم به ذکر است که ران وِین نقش بسیار مهمی در پیشرفت اپل داشته است.

فکت جالب درباره ی اپل
فکت جالب درباره ی اپل

ران وِین اولین لوگوی اپل را طراحی کرد. او در ابتدا سعی کرد که امضای خود را نیز در این لوگو لحاظ کند، اما استیو جابز او را از انجام این کار منصرف کرد.

اولین لوگوی اپل تصویری از آیزاک نیوتن بود که زیر یک درخت نشسته بود و یک سیب تنها در بالای سر او آویزان بود.

وِین در قاب این لوگو نقل قولی از William Wordsworth را پرینت کرد: ” یک ذهن تا ابد به تنهایی در دریاهای عجیب سرگردان است.”

چند سال بعد، این لوگو با نشان فعلی اپل که توسط Rob Janoff طراحی شده است، جایگزین شد.

فکت جالب درباره ی اپل
فکت جالب درباره ی اپل

همچنین وِین اولین قرارداد تاریخ اپل را نیز نوشت و در این قرارداد وظایف سه بنیان گذار این کمپانی را مشخص کرد. وازنیک وظیفه ی مدیریت بخش مهندسی الکتریکی اپل را بر عهده داشت. استیو جابز مسئول مارکتینگ بود و وِین بر روی بخش مستندات و مهندسی مکانیکی نظارت داشت.

 

نظر وِین درباره ی استیو جایز و استیو وازنیک

 

این سه نفر به خوبی با هم کنار می‌آمدند، با این وجود وِین با وازنیک رفاقت صمیمانه تری داشت. وِین در توصیف وازنیک میگوید: “او مهربان ترین و بخشنده ترین مردی است که من در زندگی ام دیده ام. شخصیت درخشان او واگیر دار است.”

اما وِین درباره ی استیو جابز چنین نظری نداشت.

وِین در خصوص اخلاق استیو جابز گفت: ” او به شدت بر روی کارش متمرکز بود. اگر شما مانع انجام کار او می‌شدید، او از روی صورت شما رد میشد. به عبارت بهتر، بین یک تکه یخ و استیو جابز، شما حس بهتری از تکه ی یخ دریافت می‌کردید. اما همین اخلاق کاری او باعث شد که اپل به شکوه امروز خود برسد.

 

ران وِین از تصمیم خود پشیمان نیست

 

ران وِین از آن جهت تحسین بر انگیز است که به هیچ وجه بابت تصمیمی که گرفت پشیمان نیست.

در سال ۱۹۸۰ که استیو جابز و استیو وازنیک به دو میلیونر موفق تبدیل شده بودند، زندگی معمولی تری داشت، اما بدون هیچ گونه پشیمانی و شکایتی به زندگی خود ادامه داد.

وِین در این خصوص گفت: ” دلیل اینکه پشیمان نبودم کاملاً واضح است. آیا باید برای اتفاقی که افتاده است و موفقیت اپل خودم را سرزنش می‌کردم. من خودم را جدا کردم و به زندگی ادامه دادم. من نمی‌خواستم با حسرت گذشته فردای خودم را تباه کنم. آیا این به معنی این است که من بی احساس هستم؟ البته که نه. اما من با نگاه به آینده از این اتفاق عبور کردم؛ کاری که از دست همه ی ما بر می‌آید.

سال ها بعد، پس از اینکه استیو جابز به اپل بازگشت، او از وِین درخواست کرد که به اپل برگردد و تعدادی از مک های جدید را در یک رویداد در سان فرانسیسکو معرفی کند. وِین بلیت خرید و در فرودگاه راننده ی جابز را ملاقات کرد. اپل یک اتاق لوکس را در هتل Mark Hopkins برای وِین رزرو کرد.

پس از اتمام کنفرانس، وِین، جابز و وازنیک در رستوران اپل ناهار خوردند و از گذشته یاد کردند.

 

بیشتر بخوانید:

 

 

منبع: Cult of Mac