ویندوز ۱۱ چندی پیش توسط مایکروسافت معرفی شد و نسخه‌ی بتا‌ی آن هم اکنون در دسترس قرار دارد. این سیستم عامل از نظر یک کاربر مک چگونه عمل می‌کند و اپل چه نکاتی را می‌تواند از آن بیاموزد؟ با بررسی ویندوز ۱۱ همراه آیکلاریفاید باشید.

بررسی ویندوز ۱۱

بررسی ویندوز ۱۱ توسط یک کاربر مک ؛ اپل چه چیزی باید یاد بگیرد؟

این مقاله براساس نسخه‌ی بتا ویندوز ۱۱ روی سرفیس پرو ۲۰۱۷ نوشته شده است.

 

زبان طراحی جدید

ویندوز هیچگاه سیستم عاملی زیبا نبوده و مایکروسافت نیز با علم بر این موضوع ، نسخه ی جدید را از لحاظ ظاهری کاملا دگرگون ساخته تا جلوه‌ای مدرن پیدا کند. البته که این سیستم عامل هنوز برای کاربران قدیمی آشنا به نظر می‌رسد و اینگونه نیست که از ریشه با رابط کاربری جدیدی طرف باشیم اما انیمیشن‌های جدید ، نوار استارت و تسک بار کاملا بهبود یافته و پنجره‌هایی که لبه گرد دارند ، همگی به ویندوز ۱۱ روحی جدید بخشیده‌اند.

در کنار این مورد ، شما می‌توانید با خیال راخت از طریق بخش تنظیمات ، ظاهر دستگاه خود را نیز عوض کنید و از میان والپیپر‌ و تم‌های مختلف ، آن را که مورد علاقه‌ی شما است ، انتخاب کنید. این سبک از شخصی سازی در سیستم عامل macOS به هیچ عنوان وجود ندارد و بسیار جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

 

نوار استارت و تکسبار جدید

نوار تسک بار و استارت اکنون با منتقل شدن به مرکز تصویر ، بیش از همیشه به مک او اس شبیه شده است و برای یک کاربر مک این طراحی کاملا آشنا به نظر می‌رسد. نوار استارت با تغییرات جدی مواجه شده است و دیگر مانند ویندوز ۱۰ ، از طراحی کاشی گونه و آزاردهنده بهره نمی‌برد و در عوض ، بالای آن را برنامه‌های پین شده پوشانده است و در پایین نیز برنامه‌های پیشنهادی به صورت هوشمند به نمایش در می‌آیند.

به صورت کلی نسبت به نسخه‌ی قبلی نوار استارت بهینه‌تر شده است و کاملا کاربردی به نظر می‌رسد و البته که کار با آن نیز راحت‌تر شده است.

 

گوشه‌های گرد

یکی دیگر از تغییرات ظاهری نسخه‌ جدید را می‌توان در گوشه‌های گرد پنجره‌ها جستجو کرد که این موضوع نیز درست مانند سیستم عامل macOS است. البته اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم ، گوشه‌ها در سیستم عامل مک او اس بسیار جذاب‌تر و ظریف‌تر به نظر می‌رسند. گوشه‌های گرد را به انیمشن‌های باز و بسته شدن و دیگر انیمیشن‌های ویندوز ۱۱ اضافه کنید تا با برخی از تغییرات کلی این سیستم عامل آشنا شوید. البته که خب مسلما این موارد دلیلی بر استفاده از این سیستم عامل نمی‌شوند.

خود آیکون برنامه‌ها نیز اکنون دارای گوشه‌های گرد هستند و این موضوع شامل نوتیفیکیشن‌ها نیز می‌شود. ویجت‌ها نیز باری دیگر پس از سال‌ها به ویندوز برگشته‌اند و البته که در مقایسه با macOS Big Sur ، آن‌ها جای کار زیادی دارند و اصلا به پرکاربردی آن‌ها نیستند.

 

فایل اکسپلورر بهتر

یکی از نقاط ضعف ویندوز در برابر macOS ، بخش فایل اکسپلورر آن بود که به هیچ عنوان توانایی رقابت با فایندر در سیستم عامل اپل را نداشت. با این حال ، اکنون این بخش دستخوش تغییرات زیادی شده است بسیار تمیز تر و گذشته به نظر می‌رسد البته که همچنان به پای فایندر نخواهد رسید.

دیگر خبری از ربان زشت قدیمی که در این بخش وجود داشت نیست و اکنون نواری در این بخش قرار دارد که به شورتکات‌هایی مانند کپی یا کات کردن و دیگر ابزار‌های اینچنینی اختصاص یافته است. در کل این بخش بسیار بهتر از قبل شده است و مطمئنا جای کار بیشتری دارد تا بتواند با فایندر رقابت کند.

 

چه ویژگی‌هایی از ویندوز ۱۱ را باید اپل به کار بگیرد؟

برخی از ویژگی‌ها در ویندوز ۱۱ هستند که بد نیست اپل به آن‌ها نگاهی داشته باشد. بزرگ‌ترین آن‌ها را می‌توان توانایی بالا در شخصی سازی ظاهر سیستم عامل دانست. همه می‌دانیم که اپل تمایل چندانی به باز گذاشتن دست کاربران در شخصی سازی از خود نشان نمی‌دهد اما در هر صورت کارهایی مانند تعویض آیکون برنامه‌ها ، تغییر تم و رنگ‌ها و موارد اینچنینی می‌توانند جذاب باشند.

مورد دیگر به انیمیشن‌ها برمی گردد که در این زمینه نیز ویندوز بسیار بهتر عمل کرده است. با اینکه طراحی مک او اس بسیار جذاب و رنگارنگ است اما انیمیشن‌های خشک باز شدن برنامه‌ها یا ضربه زدن روی آیکون‌ها باعث تضاد در سیستم عامل شده است.

و در پایان نیز به نوار استارت می‌رسیم که هر چند نبود آن در مک او اس چندان احساس نمی‌شود اما اپل می‌تواند پس از سال‌ها بالاخره دستی به سر و روی بخش Launchpad بکشد و آن را به روز کند و ویژگی‌هایی را مانند App Library از iOS 15 قرض بگیرد.

 

جمع بندی

پس از بررسی ویندوز ۱۱ به نظر می‌رسد که این نسخه یک تحول عالی خصوصا از نظر ظاهری برای کاربران باشد و کاربران مک او اس هرچند چندان به استفاده از آن وسوسه نخواهند شد اما کاربران ویندوز از آن لذت زیادی را خواهند برد. اگر می‌خواهید که این سیستم عامل را تجربه کنید باید تا پایان سال منتظر بمانید یا اینکه نسخه‌ی بتای آن را روی سیستم خود نصب کنید.

 

بیشتر بخوانید: