بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا | کمپانی چینی شیائومی در آوریل سال جاری ۱۰ ساله شد و یک دهه ی بسیار شلوغ را پشت سر گذاشت. کمپانی شیائومی فعالیت خود را با ساخت گوشی‌های مقرون به صرفه آغاز کرد و توانست توجه و سرمایه ی زیادی را به سمت خود روانه کند. پس از گذشت چند سال شیائومی به قدری موفق شد که لقب اپلِ چین را به این کمپانی دادند.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

 

بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

شیائومی در تمام این سال‌ها همواره در حال ارتقاء کیفیت گوشی‌های خود بوده است. به شخصه معتقدم که گوشی شیائومی می مکس که در سال ۲۰۱۶ عرضه شد به یک موفقیت عظیم در مقیاس بین المللی تبدیل شد و همچنین گوشی می مکس ۳ نیز یکی از بهترین گوشی‌های سال ۲۰۱۸ بود. این کمپانی چینی در سال جاری گوشی فوق العاده ی می ۱۰ پرو را عرضه کرد و اکنون به مناسبت ۱۰ سالگیِ خودش، گوشی می ۱۰ اولترا را معرفی کرده است.

این گوشی به واسطه ی مشخصات فنی جذابش توانسته است به شدت جلب توجه کند. از جمله بارز ترین ویژگی‌های این گوشی می‌توانیم به زوم ۱۲۰ برابری، شارژ سریع ۱۲۰ واتی و نمایشگر ۱۲۰ هرتزی اشاره کنیم. اما جذاب ترین مشخصه ی این گوشی قیمت ۸۰۰ دلاری اش است که به مراتب پایین تر از سایر پرچمداران پریمیوم بازار است.

من به مدت یک هفته و چند روز از این گوشی استفاده کردم و به جرأت می‌توانم بگویم که اکنون می ۱۰ اولترا گوشی مورد علاقه ی من است. البته احتمالاً گوشی سامسونگ گلکسی Z فولد ۲ نیز در آینده ی نزدیک به گوشی مورد علاقه ی من تبدیل خواهد شد.

 

۰ تا ۱۲۰ بسیار سریع

قصد دارم این بررسی را با اشاره به سه گانه ی ۱۲۰ ها در می ۱۰ اولترا شروع کنم. بی شک شگفت انگیز ترین آنها شارژ فوق سریع ۱۲۰ واتی است که باعث میشود که شارژ گوشی تنها در مدت ۲۳ دقیقه از صفر به ۱۰۰ برسد. اما داغ شدن بیش از حد گوشی در حین شارژ به واقع من را وحشت زده میکند.

البته از آنجایی که ظرفیت باتری این گوشی ۴,۵۰۰ میلی آمپر بر ساعت است، شما حتی با استفاده ی سنگین نیز می‌توانید به مدت یک روز کامل از می ۱۰ اولترا استفاده کنید و مجبور نیستید که در بازه های زمانی کوتاه آن را به شارژ بزنید.

 

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی (ساخته شده توسط TCL)

دومین ۱۲۰ مهم در می ۱۰ اولترا نمایشگر ۱۲۰ هرتزیِ OLED است که به شدت زیبا است. به شخصه فکر میکنم که کیفیت این نمایشگر در حد و اندازه ی نمایشگر گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ اولترا است که به بهترین نمایشگر OLED مجهز شده است. البته حداکثر روشناییِ نمایشگر می ۱۰ اولترا کمی پایین تر است. این پنل به واقع زیبا است و نکته ی شگفت انگیز تر این است که کمپانی چینی TCL که در صنعت ساخت تلویزیون فعال است نمایشگر OLED این گوشی را تولید کرده است.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

 

بررسی شیائومی می 10 اولترا

اگر کمپانی TCL به صورت جدی تصمیم بگیرد که برای گوشی ها پنل OLED بسازد، مارکت نمایشگرهای OLED بیش از پیش از سلطه ی سامسونگ خارج خواهد شد. این باعث می‌شود که قیمت پنل های OLED کاهش یابد و در نتیجه خریداران بابت خرید گوشی جدید پول کمتری پرداخت کنند.

 

زوم ۱۲۰ برابری فقط برای شرایط خاص

در نهایت رسیدیم به آخرین ۱۲۰ یعنی زوم ۱۲۰ برابری. متأسفانه باید بگویم که این ویژگی هم به سرنوشت تلخ زوم ۱۰۰ برابری در گوشی گلکسی S20 اولترا دچار شد. به عبارت دیگر زوم ۱۲۰ برابری در می ۱۰ اولترا وجود دارد، اما نتایج به دست آمده به شدت تار هستند و جزئیاتِ تصاویر تا حد زیادی از دست میروند. تصاویری که با زوم ۱۲۰ برابری ثبت شده اند به واقع برای به اشتراک گذاری در فضای مجازی مناسب نیستند. البته این ویژگی برای خواندن نوشته ها و تابلوهایی که در فاصله ی دور قرار دارند مناسب است.

برای مثال به تصاویر زیر توجه کنید؛ زوم ۱۲۰ برابری به من این امکان را داد که نام قهوه ها و قیمت آنها را از فاصله ی خیلی دور بخوانم. همچنین در تصویر دوم نام رستوران قابل خواندن است.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

 

بررسی شیائومی می 10 اولترا
اما همانطور که گفتیم که این شرایط بسیار خاص هستند و چیزی نیست که شما به طور معمول با آن سر و کار داشته باشید. در اکثر مواقع کیفیت زوم ۱۲۰ برابری افتضاح است و بهتر است که از زوم ۳۰ برابری استفاده کنید. گویا شیائومی هم درست مانند سامسونگ فقط سعی کرده است که از این ویژگی برای تبلیغات استفاده کند.

اما زوم ۵ برابری، ۱۰ برابری و ۲۰ برابری در گوشی می ۱۰ اولترا عالی هستند و حتی می‌توانم بگویم که بهتر از نمونه ی موجود در گوشی گلکسی نوت ۲۰ اولترا کار می‌کنند. در کل گوشی هواوی P40 پرو پلاس همچنان در زمینه ی زوم بی رقیب است.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

در ادامه بیشتر راجع به دوربین ها خواهیم گفت.

 

پنل پشتی شفاف

می ۱۰ اولترا در دو مدل تولید شده است؛ یک مدل از پنل پشتی نقره ای برّاق برخوردار است و مدل دیگر یک پنل پشتی شفاف دارد. این پنل بسیار منحصر به فرد است و حس خوبی را القا میکند و همچنین باعث شده است که می ۱۰ اولترا از سایر اسمارت فون های موجود در بازار متمایز شود. در پنل پشتی می ۱۰ اولترا یک ماژول دوربین بسیار بزرگ نیز دیده می‌شود که ممکن است لنزهای موجود در آن توسط انگشت ها کثیف شوند.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

 

سایر مشخصات فنی و ویژگی‌ها

مغز متفکر می ۱۰ اولترا تراشه ی اسنپدراگون ۸۶۵ است که با ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم همراه شده است. هر دو نسخه ی این گوشی به شدت قدرتمند هستند اما کمپانی سامسونگ با ارائه ی اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس و رم ۱۶ گیگابایتی دست بالاتر را دارد. اما در کاربری روزمره هیچ تفاوتی را بین پرچمداران سامسونگ و شیائومی حس نخواهید کرد.

می ۱۰ اولترا به یک سیستم اسپیکر استریو مجهز شده است اما این سیستم به خوبی نمونه ی موجود در گوشی می ۱۰ پرو نیست. سیستم صوتی می ۱۰ پرو به واقع بهترین نمونه ای بود که در این چند سال دیده بودم.

اما می ۱۰ اولترا به قوی ترین موتور هپتیک در بین گوشی‌های اندرویدی مجهز شده است. این ویژگی در حین تایپ کردن بیشتر به چشم می‌آید. نرم افزار شیائومی نیز به خوبی از موتور هپیتک استفاده میکند.

 

رابط کاربری MIUI 12

این گوشی به صورت پیش فرض از سیستم عامل اندروید ۱۰ و رابط کاربری MIUI 12 بهره میبرد. به طور خلاصه، من به شدت MIUI 12 را دوست دارم. این رابط کاربری به واقع جذاب و دوست داشتنی است. برای مثال اگر یک اپلیکیشن را حذف کنید، آن اپ منفجر میشود و موج انفجارش به اپ های اطراف میرسد که میتوانید این انیمیشن جالب را در تصویر زیر ببینید.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب MIUI 12 این است که شما می‌توانید اپلیکیشن ها را به صورت یک پنجره ی کوچک در هوم اسکرین داشته باشید که این مورد می‌تواند برای کاربری مولتی تسکینگ به شدت مفید باشد. این حتی از ویژگی split-screen در خود اندروید هم بهتر است چرا که شما می‌توانید پنجره ی مذکور را به هر نقطه از هوم اسکرین انتقال دهید و همچنین اندازه اش را تغییر دهید.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

می ۱۰ اولترا فعلاً فقط در چین به فروش میرسد و این یعنی این گوشی به رام چین مجهز است و خبری از اپلیکیشن ها و سرویس‌های گوگل نیست. البته شما به راحتی می‌توانید اپلیکیشن های گوگل ا نصب کنید.

در کل با اینکه این رابط کاربری اصلاً سبک نیست، به شما این امکان را میدهد که از کار کردن در محیط سیستم عامل اندروید لذت ببرید. البته این مورد کاملاً سلیقه ای است.

 

دوربین ها

شیائومی برای دو پرچمدار آخر خود از یک سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی استفاده کرد که این سنسور در گوشی‌های گلکسی S20 اولترا و گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیز به کار رفته بودند. اما شیائومی برای هیولای ۲۰۲۰ خود به سراغ یک سنسور بسیار خاص رفته است.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

گویا عملکرد سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلیِ سامسونگ چندان باب میل شیائومی نبوده است. شیائومی برای اولین بار در گوشی می ۱۰ نوت از این سنسور استفاده کرد و کاربران بابت سرعت بسیار پایین شاتر دوربین شکایت کردند. همچنین گوشی سامسونگ گلکسی S20 اولترا نیز در بخش فوکوس خودکار مشکل داشت. اما این سنسور ۴۸ مگاپیکسلی جدید که در می ۱۰ اولترا به کار رفته است برای شرایط نوری ضعیف عالی است چرا که اندازه ی این سنسور ۱/۱.۳۲ اینچ است و در نتیجه دیگر خبری از مشکلات فوکوس و سرعت شاتر نیست.

اما من همچنان معتقدم که دوربین ۵۰ مگاپیکسلی پرچمدار هواوی بهترین سخت افزار دوربین برای گوشی ها است. می‌توانم بگویم که می ۱۰ اولترا با این سخت افزار دوربین در جایگاه دوم قرار میگیرد.

کیفیت تصاویر این گوشی چگونه است؟ در پاسخ باید بگوییم بسیار خوب و متعادل. همچنین کیفیت تصاویر در شرایط نوری ضعیف نیز فوق العاده است.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

 

بررسی شیائومی می 10 اولترا
از دیگر دوربین های این گوشی می‌توانیم به یک دوربین پریسکوپ ۴۸ مگاپیکسلی، یک دوربین اولترا واید ۲۰ مگاپیکسلی و یک دوربین تله فوتو با زوم ۲ برابری اشاره کنیم. همچنین یک دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی نیز در حفره ی نمایشگر این گوشی وجود دارد.

دوربین اولترا واید عالی است و زاویه ی دید گسترده ای دارد. همچنین این دوربین جزئیات زیادی را ثبت میکند و اعوجاج در تصاویر بسیار کم است. گستره ی پویا نیز نسبتاً خوب است.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بررسی شیائومی می ۱۰ اولترا

 

بررسی شیائومی می 10 اولترا
شما میتوانید از دوربین اولترا واید به عنوان یک دوربین ماکرو استفاده کنید. اکثر کمپانی های چینی چنین چیزی را ارائه می‌دهند ولی کمپانی‌های سامسونگ، اپل و گوگل نسبت به آن بی توجه بوده اند.

 

تولید یک اسمارت فون پریمیوم برای همه

گویا ترند امسال این است که کمپانی‌ها سه مدل از پرچمدار خود عرضه کنند و برای گوشی‌های پریمیوم خود از پسوند مکس، پرو، اولترا یا پرو پلاس استفاده کنند. حال نکته ی جالب این است که تقریباً تمام کمپانی ها قیمت پرچمداران پریمیوم خود را چهار رقمی کرده اند؛ هواوی P40 پرو پلاس با قیمت ۱,۵۰۰ دلاری، سامسونگ گلکسی S20 اولترا با قیمت ۱,۳۰۰ دلاری و آیفون ۱۱ پرو مکس با قیمت ۱,۳۰۰ دلاری.

بررسی شیائومی می 10 اولترا
بنابراین بسیار سخت است که باور کنیم گوشی فوق العاده ای مانند شیائومی می ۱۰ اولترا قیمت ۸۰۰ دلاری دارد. این گوشی در هر زمینه ای می‌تواند با سه گوشی مذکور رقابت کند. البته باید اشاره کنیم که این گوشی از گواهی IP بی بهره است، بنابراین بهتر است این گوشی را به استخر نبرید.

بیشتر بخوانید

 

این بهترین گوشی ای بود که شیائومی می‌توانست به مناسبت ۱۰ سالگی خود معرفی کند. هدف شیائومی همواره این بوده است که گوشی های مقرون به صرفه را برای همه تولید کند و با اینکه می ۱۰ اولترا ارزان نیست، حداقل به اندازه ی سایر پرچمداران بازار گران نیست. شیائومی برای همه یک پرچمدار اولترا-پریمیوم ساخته است.

 

منبع: Forbes