یک نتیجه ی مهم ؛ ایرپاد اپل در طولانی مدت روی گوش و مغز اثرگذار است؟

ممکن شما نیز این شایعه را شنیده باشید که در صورت استفاده طولانی مدت از ایرپاد اپل ، آن‌ها تاثیری مخرب را روی مغز می‌گذراند. اما این موضوع تا چه میزان صحیح است؟ با آیکلاریفاید همراه باشید.

یک نتیجه ی مهم ؛ آیا ایرپاد اپل در طولانی مدت روی گوش و مغز اثرگذار است؟

با اینکه بسیاری از دانشمندان همچنان در حال تحقیق در مورد اثرات استفاده از ایرپاد‌ها در طولانی مدت هستند ، اما اکثر آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که بسیاری از شایعات در مورد این موضوع غلط است و هدفون ‌های بی‌سیم و امواج آن‌ها تاثیر چندانی را روی مغر نمی‌گذراند.

این شایعات خصوصا چندی پیش با انتشار ویدویی در برنامه تیک تاک با تیتر «چرا باید ایرپاد‌های خود را دور بیاندازیم؟» شدت زیادی گرفت و این ویدیو بیان می‌کرد که ایرپاد ها به مرور مغز شما را با امواج خود می‌پزند. ویدیویی دیگر نیز بلافاصله در فیسبوک منتشر شد که این شایعه را قوت بخشید و در آن ویدیو نیز گفته می‌شد که ایرپاد‌ها می‌توانند موجب سرطان شوند. البته که این ویدیو توسط شرکت فیسبوک به سرعت برچسب اطلاعات غلط را دریافت کرد و سایت رویترز نیز بیان کرد که هیچ مدرکی بر این شایعات وجود ندارد و دانشمندان این موضوع را تایید نکرده‌اند.

 

امواج غیر یونیزه

برای بسیاری از افراد ، کلمه‌ی تابش و امواج معمولا حس بدی به وجود می‌آورد و آن ها را به یاد سرطان و فیلم‌های علمی تخیلی می‌اندازد. اما همه‌ی امواج خطرناک نیستند و دانشمندان آن‌ها را به دو دسته‌ی یونیزه و غیر یونیزه تقسیم بندی می‌کنند. بسیاری از دستگاه‌های الکترونیک ، از تابش‌های غیر یونیزه استفاده می‌کنند که از میان آن‌ها می‌توان به کنترلرها ، ماکروفر و مودم‌ها اشاره کرد. در واقع امواج بالای یک گیگاهرتز غیر یونیزه محسوب می‌شوند و فرکانس بلوتوث با ۲.۴ گیگاهرتز نیز جزو این دسته است.

دلیل این که دانشمندان نمی‌توانند به یک اجماع در مورد اثرات مخرب امواج برسند این است که آزمایشات انسانی روی مغز وجود ندارد و نمی‌توان انسان‌ها را مانند موش‌ها در یک آزمایشگاه نگه داشت و روی آن‌ها تابش‌های مختلف را امتحان کرد. در نظر داشته باشید که تنها فرکانس عامل مضر بودن یک تابش نیست و قدرت تابش نیز ملاک است. به عنوان مثال رادار‌های نظامی نیز از امواج مایکروویو استفاده می‌کنند اما به دلیل قدرتی که دارند ، می‌توانند یک نقطه را واقعا گرم کنند اما از طرفی دیگر یک اجاق ماکروفر هم از این امواج استفاده می‌کند اما تنها از قدرت ۱۰۰۰ وات استفاده می‌کند یا مثلا امواج وای فای حدود ۱۰۰ میلی‌وات قدرت دارند و به همین خاطر جایی را گرم نمی‌کنند.

طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ انجام شده است ، امواج هدفون های بلوتوث بین ۱۰ تا ۴۰۰ برابر کمتر از امواجی است که حتی یک گوشی موبایل ساطع می‌کند و به همین دلیل این گزارش بیان می‌کند که شواهد کافی برای مضر بودن هدفون‌های بلوتوثی وجود ندارد. (۲۰۱۹ study: Real-world cell phone radio-frequency electromagnetic field exposures)

 

آیا ایرپاد‌ها امن هستند؟

در یک پاسخ کوتاه می‌توان گفت که : بله ! خود شرکت اپل در بیانه‌ای گفته است:

ایرپادها و سایر محصولات بی‌سیم شرکت اپل کاملا در محدوده و دستور‌العمل‌های موجود مربوط به قرار گرفتن در معرض فرکانس رادیویی ساخته شده‌اند. ایرپاد‌ها و ایرپاد پرو دو برابر کمتر از حد مجاز حتی از امواج استفاده می‌کنند.‌

سایت رویترز نیز با تحقیقات خود این بیانیه‌ اپل را تایید کرده است و از قرار معلوم ایرپادها کاملا با گواهینامه‌های FCC و ICNIRP سازگار هستند و ضرری برای مغر ندارند. گواهینامه FCC حد خاص جذب امواج را ۱.۶ وات در هر کیلوگرم تعیین کرده است و طبق گزارش‌های ، ایرپاد ۰.۰۷۱ ، ایرپاد پرو ۰.۰۹۵ و ایرپاد مکس ۰.۰۶. وات را نشان می‌دهند که بسیار کمتر از حد مجاز است و بی‌خطر بودن آن‌ها را اثبات می‌کند.

سایت رویترز حتی با برخی از دانشمندان و پزشکان نیز در این حصوص صحبت کرده است و تمامی آن‌ها تایید کرده‌اند که ایرپاد‌ها ضرری برای سلامتی ایجاد نخواهند کرد. . سازمان سلامت عمومی انگلستان نیز در بیانیه‌ای گفته است:

موضع ما در برابر این موضوع آن است که دستگاه‌هایی که با گواهینامه ICNRP ساخته می‌شوند ، هیچ ضرر خاصی را برای سلامت به وجود نمی‌آورند.‌

بنابراین وقت آن رسیده است که نگرانی‌های خود را کنار بگذارید چرا که ایرپاد اپل خطری را برای سلامتی شما نخواهد داشت.

 

بیشتر بخوانید:

آخرین محصولاتِ ما انتظارت رو میکشن