کنسول پلی استیشن ۳ فراز و نشیب زیادی را در طول عمر خود تجربه کرد و با این حال، باز هم در آخر نسل از آن به عنوان یکی از دوست‌داشتنی‌ترین کنسول‌های سونی یاد شد. با ۱۰ داستان جالب در مورد توسعه‌ی این کنسول همراه آیکلاریفاید باشید.

کنسول پلی استیشن ۳

۱۰ داستان جالب در مورد توسعه کنسول پلی استیشن ۳

 

۱۰- پردازنده Cell

به گزارش سایت Game Rant توسعه این کنسول در سال ۲۰۰۱ یعنی تنها یک سال پس از عرضه پلی استیشن ۲ آغاز شد. کن کوتاراگی ، معروف به “پدر پلی استیشن” و رئیس آن زمان بخش سرگرمی سونی ، اعلام کرد که سونی با توشیبا و IBM برای ساخت ریز پردازنده Cell کنسول پلی استیشن ۳ همکاری خواهد کرد.

اما متاسفانه پردازنده جدید بسیار گران بود و استفاده از آن برای سازندگان بازی‌ها پیچیده. به همین دلیل سونی نتوانست تا قیمتی معقول را برای کنسول خود ارائه دهد که این موضوع آسیب زیادی به برند پلی استیشن زد.

 

۹- طراحی

کنسول پلی استیشن ۳

در زمان معرفی کنسول، پلی استیشن ۳ طراحی متفاوتی داشت و در آن ۲ درگاه HDMI و سه درگاه Ethernet و شش پورت USB وجود داشت. با این حال کنسولی که عرضه شد از دو درگاه اول تنها یک دانه داشت و چهار پورت USB را شامل می‌شد. سونی هیچگاه توضیح شفافی برای این اتفاق ارائه نداد اما می‌توان حدس زد که به دلیل قیمت بالای دستگاه، سونی مجبور شد تا برخی از ویژگی‌های آن را حذف کند.

 

۸- فروش با ضرر بسیار زیاد کنسول‌های اولیه

همان طور که اشاره شد، قیمت زمان عرضه‌ی پلی استیشن ۳ بسیار زیاد بود و نسخه‌ی ۶۰ گیگابایتی آن با قیمت ۵۹۹ و نسخه‌ی ۲۰ گیگابایتی نیز با ۴۹۹ دلار عرضه شد. با این حال شاید جالب باشد بدانید که ساخت هر کنسول برای سونی ۸۴۰ و ۸۰۵ دلار خرج برمی‌داشت و این یعنی این شرکت هر کنسول را با ضرری معادل ۲۴۱ یا ۳۰۶ دلاری به فروش می‌رساند! باورکردنی نیست!

پیش از این در زمان کنسول‌های پلی استیشن ۱ و ۲، سونی برنده‌ی بی چون و چرای نسل خود شده بود اما چنین چیزی راجع به دوران پلی استیشن ۳ صدق نمی‌کند و این شرکت در سال مالی ۲۰۰۷، ضرری ۱.۹۷ میلیارد دلاری را تجربه کرد.

 

۷- عرضه کنسول در آمریکا با حواشی زیادی همراه شد

به دلیل مشکلات مربوط به توسعه و همچنین استقبال زیاد طرفداران، شرکت سونی برای عرضه‌ی نسل سوم پلی استیشن در آمریکا با مشکلات زیادی مواجه شد. به عنوان مثال، از آن‌جا که کنسول به تعداد کافی در فروشگاه‌ها وجود نداشت، صف‌هایی طولانی در شهر‌ سن فرانسیسکو تشکیل شد که در نهایت پلیس مجبور شد تا در ماجرا دخالت کند! به گفته ی فروشگاه گیم استاپ، سونی تنها ۸ دستگاه برای برخی از شعبه‌های این فروشگاه فرستاده بود که به هیچ وجه کفاف نیاز طرفداران را نمی‌داد.

 

۶- آخرین کنسول کن کوتاراگی

کنسول پلی استیشن ۳ آخرین نسلی بود که کن کوتاراگی افسانه‌ای روی آن کار می‌کرد. او به دلیل مشکلات زمان عرضه‌ی کنسول، مجبور شد تا از سمت خود استعفا دهد. البته که بعدها مشخص شد کوتاراگی حتی اگر مشکلات پلی استیشن ۳ نیز وجود نداشت، برنامه‌ی بازنشستگی خود را نوشته بود و بالاخره او از سونی می‌خواست که جدا شود.

 

۵- کنترلر پلی استیشن ۳

کنسول پلی استیشن ۳ در ابتدا با کنترلر بسیار عجیب و غریبی شبیه به یک بومرنگ معرفی شد. این کنترلر ویژگی‌های زیادی مانند Sixaxis و لرزش Rumble را در خود داشت که در نهایت سونی مجبور شد تا به دلیل مشکلات قانونی با یک شرکت دیگر، این طرح را کنار بگذارد و به همان دوالشاک ۳ محبوب رو آورد.

 

۴- پتانسیل بالای کنسول فارغ از مسائل مربوط به بازی

کنسول پلی استیشن ۳ به قدری در زمان عرضه‌ی خود قدرتمند بود که از آن برای مصارف دیگری به جز بازی کردن نیز استفاده می‌شد. به عنوان مثال، ارتش هوایی آمریکا با اتصال ۱۷۶۰ دستگاه PS3 به یکدیگر، ابرکامپیوتری ساخته بود که می‌توانست قدرتی معادل با ۵۰۰ تریلیون ترافلاپس تولید کند! در آن زمان، این قدرتمند‌ترین کامپیوتر ارتش هوایی آمریکا محسوب می‌شد.

 

۳- پلی استیشن ۳ یک دستگاه پخش کننده بلوری ارزان بود

در زمان عرضه‌ی کنسول پلی استیشن ۳، این دستگاه به دلیل داشتن درایو بلوری بسیار مورد استقبال قرار گرفت چرا که این تکنولوژی در اوایل راه خود بود و پخش کنندگان بلوری در آن زمان با قیمت‌هایی گزاف به فروش می‌رسیدند. به همین دلیل بسیاری از افراد حتی اگر گیمر نبودند هم این کنسول را خریداری کردند و از آن به عنوان یک پخش کننده بلوری استفاده کردند.

در واقع محبوبیت بالای PS3 باعث شد تا در سال ۲۰۰۸، تولید HD DVDها توسط توشیبا و فیلیپس به پایان برسد.

 

۲- بازخورد منفی بازیسازان

به دلیل معماری بسیار سخت و پیچیده دستگاه، بازیسازان بازخوردی بسیار منفی به آن داشتند. گل سرسبد این ماجرا هم گیب نیوول ، رئیس شرکت ولو بود. زمانی که نظر او را در مصاحبه‌ای در مورد پلی استیشن ۳ پرسیدند او در پاسخ گفت که فکر می‌کند این دستگاه یک فاجعه است و عقیده دارد که سونی مسیر خود را به طور کامل گم کرده است. او همچنین بیان کرد که این کنسول یک اتلاف وقت واقعی است!

 

۱- کنسول‌های اسلیم و سوپر اسلیم

جالب است بدانید که شرکت سونی هیچگاه مدلی را که ما امروز به عنوان PS3 Slim می‌شناسیم، به این نام معرفی نکرده است. در واقع اسم اصلی این مدل PS3 CECH-2000 است و نام Slim را طرفداران روی آن گذاشتند. این موضوع راجع به مدل سوپر اسلیم نیز صادق است و نام اصلی آن CECH-4000 است. نکته‌ی قابل توجه دیگر آن است که کنسولی که در ابتدا با ۲۰ گیگابایت حافظه عرضه شد، در مدل سوپر اسلیم حافظه‌ای ۵۰۰ گیگابایتی داشت!